Masszázskezelések

Mélyszöveti masszázs

Mélyszöveti masszázs során (mint azt a neve is sugallja) a mélyebben elhelyezkedő izmokat, szöveteket dolgozzuk át. Erőteljes, határozott fogások jellemzik, mely során az esetleges izomtónus elváltozás („beállt” vagy elernyedt izom) kezelhető, továbbá a mély szövetekben felgyülemlett salakanyagok is eltávolíthatók. Egyéni szükséglet esetén a kezelés passzív kimozgatással, nyújtással, köpölyözéssel kiegészíthető.

Relaxmasszázs

A masszázs során elsősorban a bőr alatti szöveteken dolgozunk. Lágy, lassú, gyengéd mozdulatok jellemzik, továbbá a bázisolajhoz adott illóolaj teszi teljessé a testi-lelki ellazulást. A relaxmasszázs segíti a felső elhalt hámréteg lehámlását, fokozza a bőr vérellátását és a nyirokkeringést. Kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek céljuk a pihenés, a közérzet javítása.
Választható aromaterápiás olajok: nyugtató levendula, frissítő citromfű vagy hűsítő eukaliptusz.

Sportmasszázs

Hasonlóan a mélyszöveti masszázshoz, a sportmasszázs is egy erőteljes technika. Különbségét a masszázs dinamikája adja, a sportmasszázs során használt fogások kifejezetten az igénybevett, nagy tömegű izmok mobilizálását és anyagcsere fokozódását garantálja. Intenzív izommunka esetén jelentkező izomláz lefolyási ideje is rövidíthető, továbbá a masszázsba épített különféle kötőszöveti technikák hatására javul a teljesítőképesség.
A kezelés natúr szőlőmagolajjal történik.

Nyirokmasszázs

Egy különleges technika, mely során a nyirokkeringést fokozzuk.
A nyirok egy folyadék, melyet szervezetünkben a nyirokrendszer szállít. A vérkeringés által a szövetekhez szállított folyadék egy részét a vénás rendszer nem képes elszállítani, ezt juttatja vissza a nyirokkeringés a vérkeringésbe. Ez a folyadék a sejtek által leadott különböző salakanyagokban gazdag. A nyirok javarészt a bőr alatti kötőszövetekben (fascia superficialis) kering, így a masszázs során erre a területre, továbbá a nyirokszervekre, nyirokcsomókra koncentrálunk. A láb, kéz, esetleg a szem alatti régiók duzzanata, „vizesedése” (ödéma) egyértelmű jele a nyirokpangásnak, masszázzsal a pangó nyirok visszavezethető a keringésbe.
Nyirokmasszázsnál kifejezetten fontos a megfelelő dozírozás, így kizárólag 60 perces kezelés érhető el, mely során a teljes test kezelésére sor kerül.
Ajánlott:
– ödéma, nehéz láb érzés
– méregtelenítő/fogyókúra esetén

Köpölyözés

A köpölyözés élettani és egészségre gyakorolt jótékony hatását már évezredek óta ismeri az emberiség. Annak idején állati tülköket használtak a célra, melyekben felmelegítették a levegőt, majd a bőrre helyezték. A levegő lehűlése során vákuum keletkezett a tülök belsejében. Manapság a modern gyógyításban már műanyag/üveg köpölyöket használunk, melyben egy eszköz segítségével képezünk vákuumot.
Hatásosságát számos klinikai kutatás bizonyítja. A vákuum hatására a bőr, illetve a bőr alatti szövetek eltávolodnak egymástól, így az esetleges letapadások, adhéziók oldódnak. További előnye, hogy fokozza a helyi keringést és anyagcserét 400%-al.
Köpöly kezelés szükség esetén a masszázsba beépítve érhető el.

Figyelem: a köpöly pár nap alatt felszívódó véraláfutásos foltokat okoz!

Fascia Distorsios Model (FDM) terápia

A Fascia Distorsios Model egy gondolkodási modell és hatásos fájdalomcsillapító technika, ami a mozgásszervi panaszok kötőszöveti okait kutatja és kezeli. Maga a fascia egy kötőszövetes képlet, mely a test teljes egészén végigfut. Gazdag hajszálerekben, nyirokerekben és idegvégződésekben. Elváltozása esetén beszélhetünk kötőszöveti (fascia) disztorzióról. 6 különféle disztorziót ismer jelenleg a tudomány, melyek a vendég panaszaiból jól felismerhetők és kezelhetők. Ezek általában különféle felszínes, vagy mély mozgásszervi fájdalmak, mozgásbeszűkülések. A kezelés teljes sikerességéhez otthon végzendő feladatok társulnak, melyről a kezelés után adható pontos tájékoztatás. A kezelés szükség esetén bármely masszázsba beépítve elérhető.

Triggerpont terápia

Triggerpontnak nevezzük az izomban vagy a kötőszövetben (myofascialis egység) létrejövő pont szerű, fájdalmas képleteket. A fájdalom lehet helyi, illetve ki is sugározhat. A kezelés minden esetben az érintett terület finom lazításával kezdődik (myofascialis lazítás), majd meghatározott technikával megkezdődhet magának a pontnak a kezelése.
A kezelés szükség esetén bármely masszázsba beépítve elérhető.